Somborska “Čistoća” pozajmila kamion “Čistoći” Kragujevac

25.02.2015.

JKP „Čistoća“ Sombor ustupilo je, na korišćenje, jedan kamion za odnošenje smeća Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća“ iz Kragujevca kako bi se prevazišli problemi zastarelosti voznog parka i povećanog obima posla, sa kojim se suočavaju komunalne službe grada Kragujevca. Sporazum o ustupanju vozila na korišćenje i daljoj saradnji potpisali su Nikola Pajić, direktor JKP „Čistoća“ Sombor i Dejan Raonić, direktor JKP „Čistoća“ Kragujevac.

Tim povodom gradonačelnik grada Kragujevca Radomir Nikolić priredio je prijem za goste iz Sombora, gradonačelnika Sašu Todorovića, šefa kabineta gradonačelnika Sombora Gorana Milića, te predstavnike somborske „Čistoće“.

Na sastanku se govorilo o komunalnoj problematici u Kragujevcu i Somboru, a razmenjena su i iskustva o drugim problemima sa kojima se, u svom svakodnevnom radu, suočavaju gradske administracije oba grada.

JKP „Čistoća“ Sombor, istoimenom preduzeću u Kragujevcu ustupila je na korišćenje vozilo marke „Volvo“, staro 8 godina, sa motorom koji zadovoljava Euro 4 standarde i koje ima kapacitet od 22 kubna metra.

– Vozilo ustupamo na korišćenje JKP „Čistoća“ iz Kragujevca dok se ne steknu uslovi da to preduzeće kupi novo vozilo. Ovo je gest dobre volje, jer znamo da kragujevačkoj „Čistoći“ nedostaju kamioni za odnošenje smeća kako bi obavljali redovne aktivnosti. Kada Kragujevcu naše vozilo više ne bude potrebno ideja je da se ono ustupi nekoj drugoj opštini. – rekao je Nikola Pajić, direktor JKP „Čistoća“ prilikom primopredaje vozila.

Gradonačelnik Sombora, Saša Todorović se zahvalio domaćinima na prijemu i istakao kako „je gradska administracija u Somboru znala da se Kragujevčani suočavaju sa problemom odvoza otpada i rado se odlučila da pomogne“.

– Grad Sombor i njegovi stanovnici rado pomažu kada je neko u nevolji, a kamion koristite dok bude bilo potrebno – kazao je Todorović.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić uzvratio je zahvalnost delegaciji grada Sombora.

– Na nama je da razmenimo iskustva, čujemo predloge za rešavanje problema koji nas muče i da učimo jedni od drugih. Verujem da ćemo u narednom periodu objediniti sva pozitivna iskustva koja imaju uspešne opštine u Srbiji i sve to primeniti kako u Kragujevcu, tako i u Somboru, rekao je, osim ostalog, Radomir Nikolić.

Prijemu su prisustvovali i Minja Obradović, član Gradskog veća grada Kragujevca za oblast upravljanja projektima, međunarodnu i unutrašnju saradnju, Zoran Jovanović, član Gradskog veća grada Kragujevca za komunalne i inspekcijske poslove kao i Damjan Srejić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga.

Posle prijema u Gradskoj upravi grada Kragujevca, predstavnici grada Sombora i JKP „Čistoće“ Sombor obišli su, u pratnji domaćina, zdanje stare Skupštine i Muzej Topolivnice kragujevačke fabrike „Zastava“.

NAJNOVIJE VESTI

Апел

Украден је контејнер ЈКП Чистоће Сомбор од 5 кубика у насељу Корлатош. Апел суграђанима уколико сте приметили нешто да нас обавестите на број телефона...

opširnije

Светски дан заштите животне средине

Очување животне средине је горућа тема у последњих неколико деценија због све већих еколошких катастрофа са којим се човечанство суочава.Управо из тог разлога Генерална скупштина Уједињених нација...

opširnije

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije