RECIKLAŽNI CENTAR

Otkup PET ambalaže,plastične gajbe, stolica, buradi, folija, papira i kartona, stakla i tetrapaka

MESEC ČISTOĆE 2019.

program rada na odvoženju otpada sa javnih površina u akciji MESEC ČISTOĆA 2019. godine

Nedavno je na našem sajtu u meniju EKOLOGIJA, objavljen tekst o otpadnim uljima, i problemima koji prate njegovo bezbedno odlaganje, a kao potvrda su nam preko sredstava informisanja stizale vesti o otkrivenim lokacijama opasnog otpada u Obrenovcu i Novom Sadu. Poznavaoce prilika nisu iznenadile ove vesti, međutim novootkriveno "nalazište" otpadnog ulja u čiju otrovnost ne trebamo sumnjati, svakako može zabrinuti, jer bahatost i bezobzirnost pojedinca ili više njih (NN lica), koje je u blizini prirodnog lečilišta Banje Junaković odložilo ovaj opasan tečni otpad, prevazilazi sva dosadašnja zagađenja.

Objavljeno: 01.02.2018.

Početak prekogranične saradnje Prekogranični projekti EU uslovljeni su saradnjom gradova, preduzeća i nevladinog sektora u realizaciji projekata koji obema stranama mogu poboljšati uslove delovanja i rada i unaprediti mnoge sfere života stanovništva na teritorijama lokalnih samouprava koje ovakve projekte sprovode. Sa tim ciljem i namerom, delegacija JKP „Čistoće“ Sombor je na poziv Gradonačelnika Đakova Marina Mandarića i rukovodstva preduzeća za komunalnu djelatnost „Univerzal“ Đakovo, posetila Gradsku Upravu Đakovo.

Objavljeno: 01.02.2018.

Saradnja JKP „Čistoće“ i „Parking prostora“ Od 01. januara svi nepropisno parkirani automobili u Somboru se vozilom „pauk“ prenose i odlažu na lokaciju mašinskog parka JKP „Čistoće“, a informacije o postupku preuzimanja mogu se dobiti na zvaničnom telefonu JKP „Parking servisa“ boj 025/5460-606.

Objavljeno: 24.01.2018.

Sanacija divljih deponija Krajem 2016. godine JKP "Čistoća" je u saradnj sa Gradskom upravom Grada Sombora, izvršila popis svih velikih divljih deponija na teritoriji Grada, odnosno u svim Mesnim Zajednicama, a između ostalog i u Bezdanu. Evidencijom se želelelo utvrditi trenutno stanje i mere koje je potrebno preduzeti na sanaciji i rekultivaciji navedenih lokacija. Situacija se svakako za nešto više od godinu dana promenila, ali navike nisu, te stanovnici Bezdana i dalje od delimično sanirane površine nastavljaju sa starom praksom, o čemu govori i prethodna aktuelnost. upoređenja radi u nastavku teksta daje se prikaz evidencije divlje deponije MZ Bezdan.

Objavljeno: 23.01.2018.

Divlja deponija u Bezdanu Očuvana priroda, Dunav, vikend naselja, čarde, Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje turistički su aduti Bačkog Monoštora i Bezdana. Ali tu sliku kvari divlja depionija koja se nekontrolisano širi baš između Bezdana i Bačkog Monoštora. - Monoštor i mi u Bezdanu razvijamo turizam i sada gosti kada idu do drugog sela moraju proći pored ove deponije.

Objavljeno: 23.01.2018.

Udomljavanje pasa Želite kućnog ljubimca? Pogledajte 10 saveta zašto je to dobro.

Objavljeno: 09.01.2018.

Adaptacija fasade Zgrada u kojoj se trenutno nalaze uprave dva javna preduzeća JKP „Čistoće“ i JKP „Zelenila“, do početka Drugog Svetskog rata bila je verski objekat somborskih Jevreja, Sinagoga.

Objavljeno: 27.12.2017.

O  B  A  V  E  Š  T  E  NJ  E Poštovani korisnici, U dane Novogodišnjih praznika, ponedeljak 01. i utorak 02. januara 2018. godine u ulicama Sombora i naseljenim mestima koji su u navedeno vreme na rasporedu, sakupljanje i transport otpada se neće obavljati. Sav otpad u ovim delovima grada i naseljenim mestima molimo da iznesete na ulicu (javnu površinu) sledeće nedelje kada se uspostavlja redovna usluga. U ostalim delovima grada Sombora i naseljenim mestima od 03. januara 2018. godine, se usluga obavlja redovno. Ovim putem vas molimo za razumevanje Vaša JKP „Čistoća“ Sombor

Objavljeno: 27.12.2017.

Novi krov na službenim objektima prihvatilišta Poslednje lepe jesenje dane, radnici JKP „Čistoće“ iskoristili su za pripremu službenih prostorija prihvatilišta za zimu. Obzirom da je poslednjih nekoliko godina u zimskom periodu bilo problema sa službenim prostorijama (montažni kontejneri), rukovodstvo JKP „Čistoće“ je donelo odluku da se službene prostorije prihvatilišta zaštite postavljanjem dodatne konstrukcije krova za svaki objekat.

Objavljeno: 20.12.2017.

JKP Krajem prošlog meseca, srpska kompanija SEKOPAK je kao generalni operater ambalažnog otpada, organizovala dodelu Sertifikata kompanijama i preduzećima zaslužnim za prikupljanje ove vrste otpada na teritoriji Srbije. Na svečanost su pozvani saradnici SEKOPAKA koji su dali veliki doprinos reciklažnoj privredi kroz postupak sakupljanja ambalažnog otpada i merljivim jedinicama doprineli smanjenju zagađenja životne sredine, a posebno emisije CO2 i njegovom uticaju na globalnu promenu klime.

Objavljeno: 20.12.2017.

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft