RECIKLAŽNI CENTAR

Otkup PET ambalaže,plastične gajbe, stolica, buradi, folija, papira i kartona, stakla i tetrapaka

MESEC ČISTOĆE 2018.

program rada na odvoženju otpada sa javnih površina u akciji MESEC ČISTOĆA 2018. godine

Saradnja JKP „Čistoće“ i „Parking prostora“ Od 01. januara svi nepropisno parkirani automobili u Somboru se vozilom „pauk“ prenose i odlažu na lokaciju mašinskog parka JKP „Čistoće“, a informacije o postupku preuzimanja mogu se dobiti na zvaničnom telefonu JKP „Parking servisa“ boj 025/5460-606.

Objavljeno: 24.01.2018.

Sanacija divljih deponija Krajem 2016. godine JKP "Čistoća" je u saradnj sa Gradskom upravom Grada Sombora, izvršila popis svih velikih divljih deponija na teritoriji Grada, odnosno u svim Mesnim Zajednicama, a između ostalog i u Bezdanu. Evidencijom se želelelo utvrditi trenutno stanje i mere koje je potrebno preduzeti na sanaciji i rekultivaciji navedenih lokacija. Situacija se svakako za nešto više od godinu dana promenila, ali navike nisu, te stanovnici Bezdana i dalje od delimično sanirane površine nastavljaju sa starom praksom, o čemu govori i prethodna aktuelnost. upoređenja radi u nastavku teksta daje se prikaz evidencije divlje deponije MZ Bezdan.

Objavljeno: 23.01.2018.

Divlja deponija u Bezdanu Očuvana priroda, Dunav, vikend naselja, čarde, Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje turistički su aduti Bačkog Monoštora i Bezdana. Ali tu sliku kvari divlja depionija koja se nekontrolisano širi baš između Bezdana i Bačkog Monoštora. - Monoštor i mi u Bezdanu razvijamo turizam i sada gosti kada idu do drugog sela moraju proći pored ove deponije.

Objavljeno: 23.01.2018.

Udomljavanje pasa Želite kućnog ljubimca? Pogledajte 10 saveta zašto je to dobro.

Objavljeno: 09.01.2018.

Adaptacija fasade Zgrada u kojoj se trenutno nalaze uprave dva javna preduzeća JKP „Čistoće“ i JKP „Zelenila“, do početka Drugog Svetskog rata bila je verski objekat somborskih Jevreja, Sinagoga.

Objavljeno: 27.12.2017.

O  B  A  V  E  Š  T  E  NJ  E Poštovani korisnici, U dane Novogodišnjih praznika, ponedeljak 01. i utorak 02. januara 2018. godine u ulicama Sombora i naseljenim mestima koji su u navedeno vreme na rasporedu, sakupljanje i transport otpada se neće obavljati. Sav otpad u ovim delovima grada i naseljenim mestima molimo da iznesete na ulicu (javnu površinu) sledeće nedelje kada se uspostavlja redovna usluga. U ostalim delovima grada Sombora i naseljenim mestima od 03. januara 2018. godine, se usluga obavlja redovno. Ovim putem vas molimo za razumevanje Vaša JKP „Čistoća“ Sombor

Objavljeno: 27.12.2017.

Novi krov na službenim objektima prihvatilišta Poslednje lepe jesenje dane, radnici JKP „Čistoće“ iskoristili su za pripremu službenih prostorija prihvatilišta za zimu. Obzirom da je poslednjih nekoliko godina u zimskom periodu bilo problema sa službenim prostorijama (montažni kontejneri), rukovodstvo JKP „Čistoće“ je donelo odluku da se službene prostorije prihvatilišta zaštite postavljanjem dodatne konstrukcije krova za svaki objekat.

Objavljeno: 20.12.2017.

JKP Krajem prošlog meseca, srpska kompanija SEKOPAK je kao generalni operater ambalažnog otpada, organizovala dodelu Sertifikata kompanijama i preduzećima zaslužnim za prikupljanje ove vrste otpada na teritoriji Srbije. Na svečanost su pozvani saradnici SEKOPAKA koji su dali veliki doprinos reciklažnoj privredi kroz postupak sakupljanja ambalažnog otpada i merljivim jedinicama doprineli smanjenju zagađenja životne sredine, a posebno emisije CO2 i njegovom uticaju na globalnu promenu klime.

Objavljeno: 20.12.2017.

Mladi ekolozi u poseti Reciklažnom Centru Aktivnosti projekta „Ekološka inicijativa“ predviđaju neposredno upoznavanje učesnika u ovom projektu i ciljnih grupa, sa postupkom selekcije reciklabilnog otpada. Sa tim ciljem su 29. novembra 2017. u poseti Reciklažnom centru JKP „Čistoće“ bili učenici IV razreda Srednje škole "Sveti Sava", smer tehničar zaštite životne sredine. Nakon razgledanja pogon za primarnu selekciju sekundarnih sirovina i upoznavanja sa elementima postupka selekcije, učenici su u razgovoru izneli niz korisnih predloga za skladištenje tvrde plastike i njeno selektovanje, kao i predlog adekvatnijeg skladištenja staklene ambalaže.

Objavljeno: 18.12.2017.

Novi sadržaj na Sajtu JKP Poštovani korisnici usluga JKP „Čistoće“ Novi sadržaj sajta JKP „Čistoće“ Sombor ( www.jkp.cistoca.co.rs ) pored ostalih aktuelnosti pruža vam mogućnost da na jednostavan način utvrdite stanje Vašeg računa koji kao korisnik naših usluga imate prema JKP „Čistoća“ Sombor.

Objavljeno: 15.12.2017.

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft