RECIKLAŽNI CENTAR

Otkup PET ambalaže,plastične gajbe, stolica, buradi, folija, papira i kartona, stakla i tetrapaka

MESEC ČISTOĆE 2018.

program rada na odvoženju otpada sa javnih površina u akciji MESEC ČISTOĆA 2018. godine

Zima se ne predaje, zajednička akcija JKP U zajedničkoj akciji zimske službe koju čine Javna komunalna preduzeća, „Zelenilo“, „Čistoća“ i „Vodokanal“, rasčišćen je sneg sa kolovoza prioritetnih pravaca i javnih površina, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje života u Gradu.

Objavljeno: 28.02.2018.

RECIKLAŽA NIJE BLAMAŽA Ovo je pozivni slogan naše ovogodišnje akcije za uključivanje svih zainteresovanih koji žele da naš Sombor i sva naseljena mesta, ulice, parkovi, domaćinstva, škole, preduzeća, institucije, privredni subjekti budu čistiji i na taj način zajedno doprinesemo zdravijoj životnoj sredini. Svi su prozvani i pozvani, neko će dati veći, a neko manji doprinos ovoj akciji, a JKP „Čistoća“ je samo moderator, koja je 2016. godine za globalnu klimu „uštedela“ 66.36 tona CO2, koji nije emitovan u atmosferu, sakupivši preko 461.820 kilograma reciklažnog otpada.

Objavljeno: 14.02.2018.

Cena upravljanja otpadom (sakupljanje, transport i deponovanje komunalnog otpada) Usvajanjem Programa poslovanja na sednici Skupštine Grada Sombora stvoreni su uslovi da se izvrši korekcija cena usluga koje svojim korisnicima isporučuje JKP „Čistoća“ Sombor. Saglasnost na promene cena usluga izdaje Gradsko Veće, na predlog Nadzornog odbora JKP i one će se primenjivati od 01. februara 2018. godine. Obzirom da su ispunjeni svi zakonom predviđeni uslovi, jer je Gradsko Veće na svojoj sednici održanoj 29. januara 2018. godine, donelo Odluku o prihvatanju ovog predloga i izdalo Saglasnost kojom se do tada primenjivane cene koriguju za 3%.

Objavljeno: 13.02.2018.

OBAVEŠTENJE Raspored sakupljanja komunalnog otpada za vreme Državnog praznika Dana Državnosti Republike Srbije

Objavljeno: 13.02.2018.

Nedavno je na našem sajtu u meniju EKOLOGIJA, objavljen tekst o otpadnim uljima, i problemima koji prate njegovo bezbedno odlaganje, a kao potvrda su nam preko sredstava informisanja stizale vesti o otkrivenim lokacijama opasnog otpada u Obrenovcu i Novom Sadu. Poznavaoce prilika nisu iznenadile ove vesti, međutim novootkriveno "nalazište" otpadnog ulja u čiju otrovnost ne trebamo sumnjati, svakako može zabrinuti, jer bahatost i bezobzirnost pojedinca ili više njih (NN lica), koje je u blizini prirodnog lečilišta Banje Junaković odložilo ovaj opasan tečni otpad, prevazilazi sva dosadašnja zagađenja.

Objavljeno: 01.02.2018.

Početak prekogranične saradnje Prekogranični projekti EU uslovljeni su saradnjom gradova, preduzeća i nevladinog sektora u realizaciji projekata koji obema stranama mogu poboljšati uslove delovanja i rada i unaprediti mnoge sfere života stanovništva na teritorijama lokalnih samouprava koje ovakve projekte sprovode. Sa tim ciljem i namerom, delegacija JKP „Čistoće“ Sombor je na poziv Gradonačelnika Đakova Marina Mandarića i rukovodstva preduzeća za komunalnu djelatnost „Univerzal“ Đakovo, posetila Gradsku Upravu Đakovo.

Objavljeno: 01.02.2018.

Saradnja JKP „Čistoće“ i „Parking prostora“ Od 01. januara svi nepropisno parkirani automobili u Somboru se vozilom „pauk“ prenose i odlažu na lokaciju mašinskog parka JKP „Čistoće“, a informacije o postupku preuzimanja mogu se dobiti na zvaničnom telefonu JKP „Parking servisa“ boj 025/5460-606.

Objavljeno: 24.01.2018.

Sanacija divljih deponija Krajem 2016. godine JKP "Čistoća" je u saradnj sa Gradskom upravom Grada Sombora, izvršila popis svih velikih divljih deponija na teritoriji Grada, odnosno u svim Mesnim Zajednicama, a između ostalog i u Bezdanu. Evidencijom se želelelo utvrditi trenutno stanje i mere koje je potrebno preduzeti na sanaciji i rekultivaciji navedenih lokacija. Situacija se svakako za nešto više od godinu dana promenila, ali navike nisu, te stanovnici Bezdana i dalje od delimično sanirane površine nastavljaju sa starom praksom, o čemu govori i prethodna aktuelnost. upoređenja radi u nastavku teksta daje se prikaz evidencije divlje deponije MZ Bezdan.

Objavljeno: 23.01.2018.

Divlja deponija u Bezdanu Očuvana priroda, Dunav, vikend naselja, čarde, Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje turistički su aduti Bačkog Monoštora i Bezdana. Ali tu sliku kvari divlja depionija koja se nekontrolisano širi baš između Bezdana i Bačkog Monoštora. - Monoštor i mi u Bezdanu razvijamo turizam i sada gosti kada idu do drugog sela moraju proći pored ove deponije.

Objavljeno: 23.01.2018.

Udomljavanje pasa Želite kućnog ljubimca? Pogledajte 10 saveta zašto je to dobro.

Objavljeno: 09.01.2018.

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft