RECIKLAŽNI CENTAR

Otkup PET ambalaže,plastične gajbe, stolica, buradi, folija, papira i kartona, stakla i tetrapaka

MESEC ČISTOĆE 2020.

program rada na odvoženju otpada sa javnih površina u akciji MESEC ČISTOĆA 2020. godine

Poštovani građani Sombora obaveštavamo Vas da se u skladu sa proglašenjem vanrednog stanja i tačkom 9. Naredbe i preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije grada Sombora, odlaže najavljena akcija "mesec čistoće" u gradu Somboru. Oko realizacije pomenute akcije bićete blagovremeno obavešteni.

Objavljeno: 20.03.2020.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ Sombor obaveštava korisnike svojih usluga da se delatnost sakupljanja i transporta otpada neće obavljati za vreme Državnih i Verskih praznika, odnosno 01.01. i 02.01.2020. godine (sreda i četvrtak), kao i 07.01.2020. godine (utorak).

Objavljeno: 24.12.2019.

Obaveštavamo sve gradjane da zbog neradnog dana, Dan primirja u I svetskom ratu, služba JKP "Čistoća" Sombor za sakupljanje i transport komunalnog otpada neće raditi.

Objavljeno: 07.11.2019.

Društvo za borbu protiv raka održalo prvu akciju u JKP Prva akcija u JKP „Čistoća“ održana je u četvrtak 15 avgusta, u upravnoj zgradi JKP "Čistoća" u ulici Rade Drakulića 12. Okupilo se 22 žene koje su poslušale predavanje dr. Radojke Škorić, interniste, o uzrocima, kliničkoj slici i lečenju visokog i niskog krvnog pritiska. Zaposlene su proverile svoj krvni prtisak i od lekarke dobile korisne savete.

Objavljeno: 21.08.2019.

Postavljene nove zaštitne ograde U cilju efikasnijeg i boljeg održavanja higijene grada, kao i uređenja prostora gde su postavljene posude za odlaganje komunalnog otpada, JKP "Čistoća" Sombor postavila je nove dve zaštitne ograde kontejnera.

Objavljeno: 25.07.2019.

JKP Prve kontejnerske ograde postavljene su u OŠ "Nikola Tesla" u Kljajićevu. Postavljanje kontejnerskih ograda, pored uređenja prostora, ima za cilj podizanje ekološke svesti kod dece i sticanje navike u pogledu primarne selekcije otpada.

Objavljeno: 19.06.2019

Subvencionisana usluga sakupljanja leševa domaćih životinja, krupne stoke (pod krupnom stokom se podrazumevaju goveda, konji, svinje, ovce, koze i živina preko 30 kg težine po grlu) se odnosi isključivo za fizička lica i registrovane individualne poljoprivredne proizvođače, evidentirane sa veterinarskim kontrolnim brojem u Centralnoj bazi podataka Uprave za veterinu, kao vlasnici/držaoci životinja. Preuzimaće se samo uginule životinje od navedenih fizičkih lica, uredno obeležene ušnim markicama (goveda, ovce, koze, svinje), odnosno mikročipom (konji).

Objavljeno: 19.06.2019.

Udomljavanje zlatnih retrivera i labradora za osobe sa posebnim potrebama Poštovani građani, Prihvatilište za pse i mačke Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća” Sombor, pruža bezrezervnu podršku plemenitoj akciji koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbija velikog srca" uz podršku Udruženje ljubitelja životinja i prirode “Zelene šape”.

Objavljeno: 28.05.2019.

Akcija sakupljanja ambalažnog stakla Akcija sakupljanja ambalažnog stakla je organizovana 15. maja na Trgu Svetog trojstva u Somboru i samo je nastavak kampanje koju JKP "Čistoća" Sombor sprovodi od maja prošle godine. Od početka kampanje, količine sakupljenog ambalažnog stakla su višestruko uvećane u odnosu na prethodne godine. Namera JKP "Čistoće" je da i u ovoj godini utiče na korisnike usluga i stanovnike u gradu i naseljenim mestima da izdvajaju staklenu ambalažu, a akcija je samo podsticaj i podsetnik za aktivnije uključivanja u selekciju ambalažnog otpada

Objavljeno: 20.05.2019.

Raspored skupljanja i transporta otpada za vreme Uskršnjih praznika Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ Sombor, obaveštava korisnike svojih usluga da se delatnost sakupljanja, transporta i deponovanja otpada neće obavljati za vreme Uskršnjih praznika, odnosno od petka 26. aprila do utorka 30. aprila 2019. godine

Objavljeno: 19.04.2019.

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft