RECIKLAŽNI CENTAR

Otkup PET ambalaže,plastične gajbe, stolica, buradi, folija, papira i kartona, stakla i tetrapaka

Sanirano smetlište Smetlište između mesnih zajednica Čonoplje i Svetozara Miletića je nastalo pre tridesetak godina i na ovu lokaciju je odlagan komunalni i drugi otpad iz pomenutih MZ. Zbog neadekvatnog odlaganja i nepostojanja organizovanog sakupljanja otpada, problem ove divlje deponije se iz godine u godinu uvećavao. Periodične akcije delimičnog saniranja stanja nisu dale željene rezultate jer su pojedini nesavesni meštani nastavljali sa starom praksom, ali i činjenice da se nastali otpad negde morao odlagati. Bahatost i bezobzirnost pojedinaca je kulminirala kada je pretila opasnost da se u potpunosti zatvori regionalni put, jer je otpad bio odložen do polovine kolovoza koji se graničio sa ovim smetlištem.

Objavljeno: 06.12.2017.

Dobijeni čitači čipova za pse Gabrijela Turner, naša Somborka koja živi i radi u Austiriji je u maju mesecu prilikom posete svom rodnom gradu posetila somborski azil u želji da udomi jednog napuštenog psa. Tom prilikom se upoznala sa uslovima i radom u somborskom prihvatilištu za pse i mačke lutalice, kao i sa činjenicom da će uskoro psi i mačke lutalice biti smeštene u novi azil.

Objavljeno: 08.06.2017.

Ekolozi u akciji i edukaciji Udruženje građana „Volonter“ je u petak, 09.09.2016. godine održalo konferenciju za medije na kojoj je najavljen početak projektnih aktivnosti u okviru projekta „Ekolozi u akciji i edukaciji“ koji je počeo sa realizacijom 01. septembra i traje do 31. novembra...

Objavljeno: 08.06.2017.

Edukacija djaka U školskoj godini 2015/16 na teritoriji opštine Sombor, JKP „Čistoća“ je sprovodila edukacije đaka osnovnih škola sa ciljem podizanja ekološke svesti. Ovim projektom je obuhvaćeno 1.165 učenika od prvog do osmog razreda...

Objavljeno: 08.11.2016

Plaketa Sv. Đorđe za JKP U petak 6. maja u Kragujevcu su povodom dana grada, JKP „ČISTOĆA“ Sombor i Gradu Somboru uručene plakete Svetog Đorđa, za pomoć Kragujevcu i afirmaciji ljudskih i humanih vrednosti. Zahvaljujući se u ime delegacije grada Nikola Pajić direktor JKP „ Čisotoća“ Sombor ...

Objavljeno: 06.11.2016

Azil za pse lutalice u završnoj fazi Izgradnja azila za pse i mačke lutalice počela je pre pet godina, a zastala zbog problema sa lokacijskom dozvolom. Formalni nedostaci su otklonjeni i očekuje se da će objekat biti završen u narednih desetak dana, što je i bio razlog da gradilište posete...

Objavljeno: 08.06.2017.

Počela akcija U ponedeljak 21,marta , radnici JKP “Čistoća” počeli su sa tradicionalnom akcijom “ Mesec čistoće” . U toku ove akcije gradjani Sombora i naseljenih mesta mogu se besplatno osloboditi svog kabastog otpada.

Objavljeno: 06.11.2016

Vraćen kamion iz Kragujevca U utorak 1. marta, nakon godinu dana Javno komunalono preduzeća „Čistoća“ iz Kragujevca je vratila pozajmljeni kamion JKP „Čistoći“ Sombor.

Objavljeno: 04.03.2016.

Usvajanje plana i programa rada JKP Čistoća za 2016,godinu. U petak 05,februara, 2016.godine održana je 37.sednica Skupštine grada Sombora. Nakon obračanja odbornicima Nikole Pajića, direktora JKP "Čistoća" i rasprave, odbornici su jednoglasno prihvatili Plan i program rada JKP "Čistoća" za 2016,god.

Objavljeno: 09.02.2016.

Rezervisano za gost Nikola Pajić direktor JKP Gostovanje direktora JKP "Čistoća" u emisiji Rezervisano za... televizije K-54 iz Sombora,13,januara 2016.god.. Tema emisje bila je rad JKP Čistoće u 2015.godini.

Objavljeno: 21.01.2016.

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft