RECIKLAŽNI CENTAR

Otkup PET ambalaže,plastične gajbe, stolica, buradi, folija, papira i kartona, stakla i tetrapaka

MESEC ČISTOĆE 2020.

program rada na odvoženju otpada sa javnih površina u akciji MESEC ČISTOĆA 2020. godine

Postavljene nove zaštitne ograde U cilju efikasnijeg i boljeg održavanja higijene grada, kao i uređenja prostora gde su postavljene posude za odlaganje komunalnog otpada, JKP "Čistoća" Sombor postavila je nove dve zaštitne ograde kontejnera.

Objavljeno: 25.07.2019.

JKP Prve kontejnerske ograde postavljene su u OŠ "Nikola Tesla" u Kljajićevu. Postavljanje kontejnerskih ograda, pored uređenja prostora, ima za cilj podizanje ekološke svesti kod dece i sticanje navike u pogledu primarne selekcije otpada.

Objavljeno: 19.06.2019

Subvencionisana usluga sakupljanja leševa domaćih životinja, krupne stoke (pod krupnom stokom se podrazumevaju goveda, konji, svinje, ovce, koze i živina preko 30 kg težine po grlu) se odnosi isključivo za fizička lica i registrovane individualne poljoprivredne proizvođače, evidentirane sa veterinarskim kontrolnim brojem u Centralnoj bazi podataka Uprave za veterinu, kao vlasnici/držaoci životinja. Preuzimaće se samo uginule životinje od navedenih fizičkih lica, uredno obeležene ušnim markicama (goveda, ovce, koze, svinje), odnosno mikročipom (konji).

Objavljeno: 19.06.2019.

Udomljavanje zlatnih retrivera i labradora za osobe sa posebnim potrebama Poštovani građani, Prihvatilište za pse i mačke Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća” Sombor, pruža bezrezervnu podršku plemenitoj akciji koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbija velikog srca" uz podršku Udruženje ljubitelja životinja i prirode “Zelene šape”.

Objavljeno: 28.05.2019.

Akcija sakupljanja ambalažnog stakla Akcija sakupljanja ambalažnog stakla je organizovana 15. maja na Trgu Svetog trojstva u Somboru i samo je nastavak kampanje koju JKP "Čistoća" Sombor sprovodi od maja prošle godine. Od početka kampanje, količine sakupljenog ambalažnog stakla su višestruko uvećane u odnosu na prethodne godine. Namera JKP "Čistoće" je da i u ovoj godini utiče na korisnike usluga i stanovnike u gradu i naseljenim mestima da izdvajaju staklenu ambalažu, a akcija je samo podsticaj i podsetnik za aktivnije uključivanja u selekciju ambalažnog otpada

Objavljeno: 20.05.2019.

Raspored skupljanja i transporta otpada za vreme Uskršnjih praznika Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ Sombor, obaveštava korisnike svojih usluga da se delatnost sakupljanja, transporta i deponovanja otpada neće obavljati za vreme Uskršnjih praznika, odnosno od petka 26. aprila do utorka 30. aprila 2019. godine

Objavljeno: 19.04.2019.

Prikupljanje stakla povećano za 700 odsto SOMBOR - U Somborskom reciklažnom centru u protekle dve godine uvećano je prikupljanje stakla za čak 700 procenata. Kao sekundarna sirovina koja ide dalje na reciklažu, u velikim količinama zajedno sa drugim komunalnim otpadom završava na somborskoj deponiji, ali zahvaljujući organizovanoj akciji i saradnji sa privrednim subjektima dobar deo adekvatno dopremljen razvrstata se i distribuira dalje na reciklažu čime se znatno doprinosi zaštiti životne sredine.

Objavljeno: 12.04.2019.

AKCIJI PRIKUPLJANJA AMBALAŽNOG STAKLA JKP "Čistoća" Sombor u saradnji sa operaterom za upravljanje ambalažnim otpadom Sekopak d.o.o. poziva sve zainteresovane da uučestvuju u kampanji sakupljanja ambalažnog stakla i na taj način doprinesu zaštiti životne sredine, a ujedno i dobiju zanimljive poklone.

Objavljeno: 10.04.2019.

Vladislav Živanović: JKP Čistoća postiže sve što je predviđeno planom Meseca čistoće Tehnički direktor Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" Sombor Vladislav Živanović govorio je za Radio-televiziju Vojvodine o akciji Mesec čistoće koja se trenutno sprovodi u gradu, ali i o problemu divljih deponija sa kojima se suočavaju svi gradovi u našoj zemlji.

Objavljeno: 04.04.2019.

Počinje akcija „Mesec čistoće“! Tradicionalna akcija "MeseC čistoće" ove godine počinje 25. marta, po već uobičajenom rasporedu. Akcijom je obuhvaćeno 304 ulice, iz kojih će se nestandardni otpad odvoziti mehanizacijom i vozilima JKP "Čistoće.

Objavljeno: 14.03.2019.

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft